zondag 3 januari 2010

Een dagje Planckendael



Op 21 oktober gingen we met alle eerstejaarsstudenten naar het dierenpark Planckendael. We kregen de kans om eerst even vrij rond te wandelen om het domein te verkennen.

Planckendael is opgedeeld in de verschillende contineten: Europa, Afrika, Oceanië, Azië en Amerika. Antarctica is ook een continent maar is weggelaten omdat de pinguïns in de ZOO van Antwerpen hun plekje hebben gevonden.

Na de vrije wandeling verzamelden we bij de ingang van het dierenpark om van start te gaan met de rondleiding die gegeven werd door een gids. De gids vertelde ons op een aangename manier over de herkomst en de levenswijze van de dieren. Rondleidingen voor kinderen worden op een aangename manier gegeven aan de hand van doordachte opdrachtjes en leuke spelletjes. Op die manier leren de kinderen spelenderwijs en ontdekken ze heel wat over de dierenwereld. Aan de rand van het pad staan hier en daar kastjes opgesteld met de opdrachtjes en spelletjes. De spelletjes worden op het niveau van de kinderen aangeboden.

Na een zeer interessante rondleiding was het tijd om naar huis te gaan. Volgens mij is Planckendael een fijne plek waar kinderen kennis maken met de vele diersoorten. Via onderstaande link kunnen jullie een kijkje nemen op de site van het dierenpark. Veel plezier!

Site Planckendael


Geen opmerkingen:

Een reactie posten