zaterdag 2 januari 2010

Muzische tweedaagse

Met alle studenten trokken we van 5 tot 6 oktober naar het Antwerpse Malle in het kader van het vak ‘muzische grondhouding’. Tijdens de tweedaagse konden we verschillende sessies volgen o.a., een sessie muziek, bewegingsexpressie, drama, beeld en muzisch taalgebruik.

In de sessie bewegingsexpressie gingen we van start met een tikspel, zo konden we even opwarmen. Na de opwarming kregen we verschillende opdrachten van onze begeleider. We maakten kennis met het traag en snel bewegen. Een van de volgende opdrachten was zo weinig mogelijk plaats innemen in de ruimte en je heel klein maken. Daarna net het tegenovergestelde. Op die manier maakten we bewust kennis met die uitersten. Het lijkt misschien wel logisch, maar wanneer je samen bent met mensen die je niet zo goed kent is je durf minder waardoor de opdrachten toch wel moeilijk zijn.

Mijn volgende sessie was drama. In deze sessie mochten we verschillende zaken uitbeelden. Op een bepaald ogenblik kregen we allemaal een briefje met een opdracht. We moesten iets uitbeelden en ondertussen op zoek gaan naar de persoon die hetzelfde uitbeeld. Een andere opdracht was in groepjes. Elk groepje kreeg een kaart met een opdracht. Het was een hele uitdaging om de opdracht uit te beelden zodat de andere groep het snel kon raden. En zo gingen we verder…

De laatste sessie die ik volgde was muzisch taalgebruik. Deze sessie startte met enkel de woorden ‘ja’ en ‘nee’. Terwijl we in een kring stonden was het de bedoeling de twee woorden op verschillende manieren te zeggen, de roepen, te fluisteren,… Tijdens deze sessie werden we later in kleinere groepjes verdeeld. We kregen per groepje een kinderboek om ons even voor te bereiden en de nodige afspraken te maken. Het boek moest voorgelezen worden door iemand uit de groep, de andere groepsleden mochten passende geluiden maken tijdens het verhaal om zo het verhaal aangenamer en expressiever te maken.

Zo dit waren de drie sessies die ik volgde doorheen de tweedaagse. De andere sessies kon ik jammer genoeg niet volgen wegens tijdgebrek maar waren zeker even fijn om aan deel te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten