dinsdag 24 augustus 2010

Stage ‘Gewoon Fien'



In de maand mei ging ik op stage in de 2de kleuterklas van juf Charlotte. Voor deze stage was het prentenboek ‘Gewoon Fien’ het uitgangspunt. Voor deze stage mochten we zelf kiezen welke richting we uit gingen. We konden zelf onze dagthema’s kiezen en beslissen wat we aan bod lieten komen.

De week ging van start met het dagthema ‘dit is Fien’. De kleuters konden de eerste dag kennis maken met Fien aan de hand van het verhaal. We ontdekten dat Fien heel bijzonder was. Stiekem houdt Fien ervan zich te bewonderen in een spiegel. In de klas maken ook alle kleuters een eigen creatieve spiegel waarin ze zichzelf kunnen bewonderen.

Op de school van Fien komt de koningin op bezoek, daarom maakt ze een spectaculaire hoed. De hoed maakt ze van allerlei spullen die ze vond op zolder. Fien bracht ons op het idee ook een eigen hoed te maken. De kleuters brachten allerlei spullen mee om hun eigen hoed te creëren.

Tussen de creatieve momenten was er natuurlijk nog tijd voor muziek, dans, taalspelletjes, wiskundige initiatie, wat ruimtelijk inzicht en nog een heel pak leuke bezigheden.

Het thema werd feestelijk afgesloten met een koninklijk bal waarbij iedereen kon pronken met hun exclusieve hoed. Iedereen was in zijn nopjes en ging blij en voldaan naar huis.

Het BC ‘Gewoon Fien’ is zeker aan te raden in de kleuterklas. Het is een zeer boeiend thema dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen.

Op de volgende site kan je het verhaal even nalezen.


Verhaal 'Gewoon Fien'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten